Startdocument.nl

Welkom bij StartDocument, de verzamelplaats voor de beste artikelen over Nederlandse websites. Wij publiceren regelmatig nieuwe content over websites, diensten en producten van webmasters die streven naar een hogere online zichtbaarheid bij de doelgroep. Het lezerspubliek van StartDocument is groot en gevarieerd en herbergt hierdoor voor elke branche wel een belangrijke doelgroep. Elk artikel resulteert bovendien in een betere vindbaarheid van een bedrijf in zoekmachines zoals Google. Bent u op zoek naar meer online exposure? Neem contact op via ons contactformulier.

Webhosting en wat je er zelf aan kunt doen

Webhosting regelt iemand anders voor je, maar dat wil niet zeggen dat je er geen invloed op hebt. Dankzij een kleine ontdekkingsreis kom je veel meer te weten over je site en de prestaties ervan, en wat de hosting daar mee te maken heeft. Een goed podium met een bijbehorende webhoster heeft namelijk grote invloed op je website en de waardering die Google eraan geeft. Het leuke is dat de webhoster het grootste gedeelte daarvan bepaalt, maar ook jij als bezitter van de website staat niet met lege handen. We geven graag een paar tips.

Hou de helpdesk bezig met je vragen
Een helpdesk is gratis en die mensen zitten er voor je. En hosting Nederland zit ook nog eens vol met met veel termen en jargon over techniek. Het is logisch dat je niet alles uit je hoofd weet, en dus kun je bij problemen of vragen teruggrijpen op de klantenservice. Ervaring leert dat de chat daarin de snelste oplossing is die je kan wensen.

Zoek monitoringsoftware
Heb je twijfels over de prestaties van je site op het gebied van beschikbaarheid en snelheid? Je webhoster is daar voor een groot deel verantwoordelijk voor en aangezien jij hen betaalt en niet andersom, is het goed om in de gaten te houden wat ze doen met je geld. Jij bent niet 24 uur per dag beschikbaar om te kijken of je site in de lucht en op welke manier. Maar software die datzelfde doet, is er wel voor je de hele dag. Er zijn zat gratis mogelijkheden op internet voor een mooi pakket aan software, die je site de hele dag goed in de gaten houdt

Zoek een webhoster met kennis
Je wilt niet de hele dag aan de lijn hangen met vragen en chatten is ook niet iets wat je fulltime moet doen. Je hoopt dus dat de informatie gewoon aanwezig is als je ernaar zoekt. Een webhoster die met je meedenkt heeft daarom online documentatie in ruime mate online. Bijvoorbeeld voor WordPress Hosting, maar ook over andere zaken zoals SSL, php en dns-servers. Ze zeggen je nu misschien nog niets, maar ze zorgen voor veiligheid, snelheid en navigatiegemak. In een overzichtelijke bibliotheek neergezet op een site, komen de begrippen opeens wel tot leven. Op die manier kun je zelf aan de slag met techniek van je site en haal je het beste uit je webhosting. Elke maand gewoon maar je geld overmaken zonder tegenprestatie kan altijd nog.