Startdocument.nl

Welkom bij StartDocument, de verzamelplaats voor de beste artikelen over Nederlandse websites. Wij publiceren regelmatig nieuwe content over websites, diensten en producten van webmasters die streven naar een hogere online zichtbaarheid bij de doelgroep. Het lezerspubliek van StartDocument is groot en gevarieerd en herbergt hierdoor voor elke branche wel een belangrijke doelgroep. Elk artikel resulteert bovendien in een betere vindbaarheid van een bedrijf in zoekmachines zoals Google. Bent u op zoek naar meer online exposure? Neem contact op via ons contactformulier.

Flexplekken

De voordelen van flexwerken zijn groot. Neem je laptop mee naar de plekken waar je wilt zitten, stop hem weer in je tas wanneer je weg wilt. Jij bepaalt het tempo en wanneer je pauze neemt. De flexibiliteit van flexibel ondernemen en werken vergroot de productiviteit van werknemers. Dit toont zowel wetenschappelijk onderzoek aan, maar wordt ook zeker onderbouwd door werknemers. Zij ervaren flexwerken als prettig en als stimulerend.

Prettig werken op kantoor

Flexwerken leidt tot flexibel ondernemen. Werknemers nemen namelijk meer initiatief wanneer zij de leiding hebben over hun werkplek, werktijd en werkdruk.

Verschillende bedrijven zien dit al enkele jaren in en zij doen er alles aan om flexplekken te creëren op plekken die voorheen statisch en nogal inspiratieloos waren. De werknemers hebben deadlines, maar worden verder vrij gelaten in hun doen en laten.

Er zijn grote bedrijven in Nederland die voorop lopen in het creëren van deze plekken. Denk hierbij aan vergaderplekken op verschillende locaties, aan staantafels en aan werkplekken met uitzicht. Ook stille plekken behoren tot de flexwerkplekken. Deze kantoren zijn daarnaast qua projectinrichting kleurrijk en transparant ingericht om uiteindelijk de efficiëntie en prettige werkervaring van werknemers en ondernemers te vergroten.

Flexwerken, waar dan ook

Je laptop meenemen en werken waar en wanneer je wil kan op steeds meer plekken. Bijna overal heb je Wi-Fi. Toch moet je oppassen dat al die flexibiliteit niet leidt tot téveel flexibiliteit. Wees eerlijk tegenover jezelf, je werknemers of ondernemers: bereik ik wat ik wil bereiken, of vlieg ik alleen maar heen en weer?

Uiteindelijk moet je ergens rustig kunnen werken en je volledig kunnen concentreren. Maar, de vrijheid die erbij komt kijken wanneer je je laptop naar eigen keuze kunt pakken, behoort tot de grootste van al de voordelen van flexwerken. Deze vrijheid kan namelijk tot meer motivatie leiden. Zo kun je iets later beginnen met werken, maar kun je ook ervoor kiezen nog een paar uurtjes te pakken in de avond. Het werken buiten deze vaste roosteruren zorgt voor het gevoel van keuze: ik beslis wanneer ik werk. En dát verhoogt de productiviteit!