Startdocument.nl

Welkom bij StartDocument, de verzamelplaats voor de beste artikelen over Nederlandse websites. Wij publiceren regelmatig nieuwe content over websites, diensten en producten van webmasters die streven naar een hogere online zichtbaarheid bij de doelgroep. Het lezerspubliek van StartDocument is groot en gevarieerd en herbergt hierdoor voor elke branche wel een belangrijke doelgroep. Elk artikel resulteert bovendien in een betere vindbaarheid van een bedrijf in zoekmachines zoals Google. Bent u op zoek naar meer online exposure? Neem contact op via ons contactformulier.

Een auto met mankementen verkopen

Als je wagen beschadigd is, is het soms het beste om deze te verkopen: zo kan je er alsnog winst uit halen en ben je meteen uw schadeauto kwijt! Je auto met mankementen verkopen gebeurt volgens bepaalde regels om het verkoopproces gemakkelijker te maken.

– Neem contact op met de inkoop schadeauto om een inventaris te maken van de schade aan uw wagen. De verkoopprijs is afhankelijk van de mankementen. Blikschade kan meestal nog hersteld worden met onderdelen, maar motorische schade door een gebroken distributieriem/ketting komt veel duurder uit. De reparatie is vaak duurder dan de dagwaarde van de wagen (total loss). Een voertuig met waterschade is in elk geval total loss, net zoals wrakken, loopauto’s en sloopauto’s. Voor advies, informatie en verkoop, neem contact op met de verkoopdienst.

– Zodra het je uitkomt neemt de terugbelservice contact met je op. Een expert overloopt samen met jouw de mankementen en de schade aan de wagen, om zo de waarde en het beste bod op de wagen te bepalen.

– Je vult een e-mailformulier in met uw persoonlijke gegevens en RDW kenteken registratie van de wagen. Daarbij geeft u ook info over de mankementen aan de auto en diens staat. Digitale foto’s kun je best bijvoegen zodat de dienst Inkoopschadeauto een precieze waardebepaling kan maken.

Auto met mankementen verkopen volgens de wet

Inkoopschadeauto werkt enkel met STIBA organisatie gecertificeerde bedrijven. De norm wordt bepaald door de regelgeving van het Ministerie van Wegen en Verkeer, en via de RDW applicatie Online Registratie Auto Demontage kunnen afmeldingen geregeld worden bij de Rijksdienst voor Wegenverkeer.

De categorieën aanvaard bij inkoopschadeauto

– Loop en sloopauto’s: autowrakken, total loss auto’s – de vloeistoffen worden hierbij afgetapt (benzine, diesel, koelvloeistoffen, olie,..) Het wrak wordt gestript en het ijzer verschroot bij de ARN Auto Recycling Nederland. Post Shredder Technologie verwerkt het materiaal tot grondstof voor recycling en nieuwe producten.

– Zware schadeauto’s: goede onderdelen worden afgehaald als herbruikbare delen bij reparaties.

– Lichte schadeauto’s; kunnen gerepareerd worden met herbruikbare merkonderdelen.

– Tweedehands auto’s: automobielen van alle leeftijden worden gezocht (goed onderhouden, met geldige APK en duidelijke onderhoudsboekjes).

– Exportauto’s: de vraag naar een wagen op de mark bepaalt de prijs en het aanbod. Voor Oost-Europa vragen wij Duitse merken/dieselmotors (Mercedes, Volkswagen(Golf), Opel en Audi, en voor West-Afrika worden Japanse merken gezocht zoals Toyota, 4X4 en Nissan.